Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

12mar 15

Det här hände i slutet av kvällens Agents of S.H.I.E.L.D

Ja, vad var det egentligen som hände med Skye, Tripp och Raina i slutet av kvällens avsnitt av Agents of S.H.I.E.L.D? Jag pratar såklart om följande sekvens där de hittat fram till templet, och Obelisk/Tydaren visade sig gömma på flera hemligheter.

Varning, den här förklaringen innehåller potentiellt spoilers för kommande avsnitt. Det korta svaret är att vi såg två Inhumans få sina krafter, när Skye/Daisy Johnson förvandlades till Quake och Raina förvandlades till... Ja, någonting som såg ut att ha taggar. Slutligen stackars Tripp, efter att ha krossat obelisken så träffas han i bröstet av flisor som genast gör sitt arbete med att förvandla honom till sten. På tal om Inhumans, de kommer att få sin egen film under sommaren 2019, vilket nu blivit en uppföljare på Agents of S.H.I.E.L.D.

Vad är då Inhumans? De är genmanipulerade människor, resultatet av uråldriga experiment utförda av Kree i ett försök att skapa en ras av soldater i ett av deras många krig. Inhumans har ända sedan dess undvikit att beblanda sig med övriga mänskligheten, utan istället valt att leva i den gömda staden Attilan. En stad som flyttats varje gång den blivit upptäckt, och i serierna redan varit i bland annat Atlanten (säg Puerto Rico) och Himalaya (säg på gränsen till kina).

Efter att ut genomgått Terrigenesis, där man blir utsatt för en dimma skapad av Terrigen-kristaller som de som fanns innuti Obelisken/Tydaren, så utvecklar man superkrafter utifrån vem man är. Vilket var precis det vi kunde se hända i klippet ovan, där Skye/Daisy slutförde förvandlingen till Quake och Raina förvandlades till... Ja, något med taggar.

Tripp, som inte är en Inhuman, var opåverkad fram till dess han blev spetsad av flisor från den krossade Tydaren. Som fortfarande har som skyddsmekanism att förstena alla som inte är en Inhuman. Stackars Tripp.

Vi fick tidigare veta att Skyes riktiga namn är Daisy, och via det officiella twitterflödet får vi hennes fullständiga namn: Daisy ”Quake” Johnson.

I serierna är Quake inte en Inhuman utan istället ett resultat av hennes fars experiment. Hennes far ja, det är Calvin Zabo/Mr Hyde som precis som den litterära förlagan har ett problem när han blir arg. Han förvandlas inte till en Hulk, men inte långt där ifrån.

Så för att summera så har vi ikväll introducerat konceptet av Inhumans för första gången i Marvels Filmuniversum, sett Skye genomgå förvandling till serie-superhjälten Quake, vi har bekräftelse på att Skyes pappa är Calvin Zabo.

Slutligen har vi ju filmen Inhumans, som kommer på bio under 2019 och avslutar fas 3 av Marvels Filmuniversum. Vilket betyder att kvällens avsnitt betyder att Agents of S.H.I.E.L.D har gått från att reagera på det som händer i filmerna till att filmerna reagerar på det som introducerats i serien.