Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

11jan 15

På torsdag gör Kyle MacLachlan entre som Doktorn

I avsnitt två, ”Heavy is the Head”, är det dags för det första av flera gästspel av Kyle MacLachlan som Doktorn. Som ni kanske kommer ihåg från när nyheten kom i höstas, som några dagar senare blev bekräftad av Marvel, är Doktorn även känd som Skyes pappa.

Att man går ut i förväg och säger att han spelar Skyes pappa men inte ger honom något namn annat än Doktorn är intressant, och känns som en stor hint om att han är en redan existerande karaktär från serierna. Frågan är bara vilken det kan vara? De kanske mest kända doktorerna kan vi räkna bort eftersom Marvel inte har kvar filmrättigheterna (Doctor Doom är hos Fox med Fantastiska Fyran och Doctor Octopus är hos Sony med Spiderman) eller spelas av andra skådespelare (Doctor Strange spelas av Benedict Cumberbatch).

I dagsläget är allt vi om karaktären är att han är ett ”monster” som utplånade en hel kinesisk by tillsammans med ett team S.H.I.E.L.D-agenter i jakten på Skye. Och ifall den blå utomjordingen vi fick en till glimt av från 1945 verkligen är Kree, är det mycket troligt att han och Skye (och Raina) är Inhumans.