Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

03jan 15

Summering av 2014

Nu när vi tagit våra första stapplande steg in i 2015, så är det dags för en obligatorisk tillbakablick på året vi har lämnat efter oss. För Agents of S.H.I.E.L.D har det varit ett spännande år, där vi sett Mike Peterson förvandlas till Deathlok mot sin vilja och sanningen bakom Phil Coulson återuppståndelse visar sig vara ett serum skapat utifrån liket av en blå utomjording. En procedur som har oväntade sidoeffekter.

Vi har även sett att den Synske visade sig vara S.H.I.E.L.D agenten John Garrett, som dessutom var i maskopi med ett Hydra som infiltrerat S.H.I.E.L.D ända sedan begynnelsen, och till den grad att de inte längre går att separera. Grant Ward, den förrädaren pratar vi helst inte om.

Men vi är inte de enda som har summerat året, det har även diverse nyhetssidor också gjort. Även om vi inte avslöjar något om den andra säsongen här, så inehåller så gott som alla länkade artiklar spoilers för säsong 2, så klicka försiktigt!

Först ut är Hitfix där Melinda May kvalar in på listan över kick-ass kvinnor under 2014. Andra på den listan är bland annat Black Widow, Gamora och Nebula.

Sedan har vi Entertainment Weekly som utsett slutet på avsnitt 10 i den andra säsongen till en av de 40 mest chockerande händelserna i en tv-serie under 2014. Är det mer chockerande är Grant Wards förräderi eller bara ett tecken på kort minne hos skribenten? Vi får vänta och se.

TV Fanatic utser Agents of S.H.I.E.L.D till en av årets bästa dramaserier. Wards förräderi och kopplingen till Captain America: The Winter Soldier innebar en nystart som verkar hålla sig även in i den andra säsongen.

Även The Idiot Box utser den till en av årets bästa serier, på plats 14 av 35.

Om vi fortsätter på det temat så har vi YouTube-kanalen Machinima som listar de bästa serierna som antingen startade, eller hittade sin ordentliga rytm, under 2014.

Cinemablend har utsett de 10 bästa superskurkarna i en tv-serie, varav Agents of S.H.I.E.L.D har en hel trio. På plats 6 så hittar vi John Garrett, på plats 5 kommer en av de nya skurkarna i säsong 2 och på plats 4 kommer Grant Ward.

Men det har skrivits om serien även här i Sverige också, Ingrid på Onyanserat har utsett Agents of S.H.I.E.L.D till årets vändning, där serien är som två olika serier före och efter Captain America: The Winter Soldier.

Det är även en hel del bloggare som tagit med den på listor över årets serier, exempelvis Jan Karell / Shinan, Lazy's Library, Moa / Moixa och Helena / Fiktiviteter. Finns säkerligen några som vi har missat också.