Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

07sep 14

Den officiella handlingen till säsong 2

Marvels Agents of SHIELD återvänder för en dynamisk, actionfylld andra säsong, där nytillträdda direktören Phil Coulson – som nu tvingas hålla hemligheter – har uppdraget att återuppbygga och samtidigt återställa regeringen och allmänhetens förtroende för SHIELD i spåren av händelserna i "Marvels Captain America: The Winter Soldier", där det avslöjades onda Hydra agenter hade infiltrerat organisationen. Ända sedan existensen av superhjältar och utomjordingar blev allmänt känt efter slaget vid New York, har världen försökt. komma till rätta med denna nya verklighet. Agent Phil Coulson, som hade dött i händerna på Loke under striden, var återupplivad och samlat en liten, mycket utvald grupp agenter från den världsomspännande brottsbekämpande organisation som kallas SHIELD (Strategic Homeland Intervention verkställighet och logistik Division). SHIELDs uppdrag: för att skydda de som inte kan skydda sig mot hot som de inte kan föreställa sig.

Men det största hotet växte inifrån, som SHIELDs gamla fiende Hydra - en farlig extremistgrupp som Captain America kämpade mot i andra världskriget – hade i hemlighet infiltrerat och infekterat organisationen på högsta nivå. När det avslöjades för allmänheten var SHIELD, inklusive Coulson och hans team, misskrediterade och ser ut som fienden. Världen betraktar S.H.I.E.L.D. numera som opålitliga, och det är Coulson jobb att ändra den uppfattningen.

Efter att hjälpt till att omintetgöra Hydra, blev Coulson utsedd till direktör med uppgift att bygga om byrån. Det kommer inte att bli någon lätt uppgift att åstadkomma när de flesta SHIELD agenter är antingen dödade, arbetar för Hydra eller fria agenter. Agent Melinda May, kampsportare och mångårige vän, kommer att fortsätta att vaka över Coulson i kölvattnet av de mystiska etsningar han har ristat in i väggar. Vad betyder dessa etsningar, och kan man lita på Coulson? Grant Ward, välutbildad i strid och spionage, visade sig vara en mullvad från Hydra och en förrädare, sitter inspärrad utan tillgång till världen och hans lagkamrater. Men det är inte det sista vi har sett av honom... Efter att ha lämnats för att dö i mitt i havet av Ward, har agenterna Leo Fitz, briljant ingenjör, och Agent Jemma Simmons, genial bio-kemist, hittat ett sätt att fly sin grav. Men allt gick inte bra för Fitz, som ligger i koma och kanske aldrig återfår sina fulla kognitiva funktioner; ett förödande slag mot Simmons. Och hackern Skye, nu en fullfjädrad SHIELD agent, upptäckte sitt ursprung som en 0-8-4 – ett föremål av okänt ursprung – och att hennes föräldrar ansågs vara "monster." Kan Skye har ett mörker vilande inuti sig? Ny i Coulsons kärngrupp är Lance Hunter, en käck legosoldat och prickskytt. Eftersom han inte är fostrad inom SHIELD, kan han ha en baktanke för att hjälpa gruppen?