Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

25jul 14

Vem eller vad är Man-Thing?

Gårdagens avsnitt, ”Nothing Personal”, nämnde Man-Thing som en av de saker som kongressen ville veta av Maria Hill. Så då kan man fråga sig, riktigt vem eller vad ÄR Man-Thing?

Ted Sallis är en lovande biokemist som jobbar i Everglades med försöka återskapa Super Soldier serumet som gett Captain America sina krafter. Vid hans sida finns hans fru Ellen Brandt, som utan hans vetskap har sålt forskningen till A.I.M (Advanced Idea Mechanics). När A.I.M dyker upp så injicerar han sig själv med det ofärdiga serumet, och hans försök att fly undan leder till att han krashar i träsket där han genomgår en förvandling till Man-Thing.

En långsam humanoid figur av växtmateria driven av starka känslor och endast vaga och sporadiska minnen vandrar han runt i träsken. Till synes innan han blev infångad av S.H.I.E.L.D och placerad i kylen.

Ellen Brandt, spelad av Stephanie Szostak, var för övrigt en av Aldrich Killians hantlangare i Iron Man 3.