Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

29jun 14

Efter S.H.I.E.L.D kommer H.A.M.M.E.R?

Efter avslöjandet i Captain America: The Winter Soldier att Hydra har infiltrerat S.H.I.E.L.D sedan begynnelsen så till den grad att den enda lösningen är allt helt upplösa S.H.I.E.L.D, är frågan vad som kommer här näst? Med S.H.I.E.L.D borta så försvinner även en organisation som haft stor påverkan på vägen.

I serierna inträffade något liknande i Secret Invasion, fast då var det utomjordingarna Skrull och inte Hydra som stod för hotet. Det slutade också med att S.H.I.E.L.D blev upplösta, och istället infördes H.A.M.M.E.R under ledning av Norman Osborn. Eftersom Sony äger rättigheterna till Normal Osborn och allt annat spider-man relaterat så lär han inte stå bakom nu, istället är det troligen USA militär som utgör grunden.

Vi har redan sett att organisationen H.A.M.M.E.R existerar i Marvels Filmuniversum eftersom en skylt med det namnet syns i bakgrunden i ”The Hub”. I serierna var dessutom Victoria Hand, som introducerades i det avsnittet och sedan varit med i ett flertal avsnitt ledare över H.A.M.M.E.R ett tag.