Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

15maj 14

Recension: The Magical Place

”100 procent ren chitauri-metall. Hur jag hittade det? Jag har en talang för att hitta saker som ingen bryr sig om, och sedan leverera det till de som värderar mina kunskaper. Och nej, jag har ingen roomba.” Ungefär så gick det till när Vanchat, välkänd leverantör av diverse utomjordiska saker på den svarta marknaden, kom att hamna i S.H.I.E.L.D förvar.

Med en mycket efterlängtad comeback så är det åter tid för Agents of S.H.I.E.L.D på kanal 5, och med ett avsnitt som rullar på utav bara farten. Jakten efter Coulson leder dem till Vanchat, som efter att nästan blivit avkastad från Bussen ger upp massor detaljer om Centipede. Och inte ens Victoria Hands motvilja kan stå i vägen på jakten efter Coulson.

Vi får detaljer om Coulsons återupplivning också, även om det mest ger upphov till nya frågor. Som att man tydligen kan bli återupplivad med lite medicinska ingrepp, eller åtminstone 6 stycken. Plus att S.H.I.E.L.D har någon form av spindelrobot som kan programmera om någons hjärna, så länge man avlägsnar större delen av kraniet.

Finns det då några svaga delar av avsnittet? Skyes jakt efter Vanchats revisor eller advokat eller vad han är kändes väldigt slumpmässigt, men annars rullade allting på i rask takt mot slutet. Och Centipeds supersoldater är inget mot Melinda May!

Betyget blir: Väl Godkänt