Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

05apr 14

Blir det en andra säsong av Agents of S.H.I.E.L.D?

Nu när inspelningen av den första säsongen börjar närma sig slutet, exempelvis så var igår sista inspelningsdagen för Chloe Bennet, kan man börja fundera på vad som händer sedan. Återkommer Agents of S.H.I.E.L.D till hösten igen, eller blir det bara en säsong?

I dagsläget finns det inga officiella besked, men det kommer någon gång mellan snart och den 13 Maj när ABC presenterar sin tablå för hösten 2014 för potentiella annonsörer. Fastän det officiella beskedet kan dröja en månad till så kan man redan nu se åt vilket håll det lutar, det finns nämligen en sak som är överlägset alla andra när det gäller att förutspå förnyelser: tittarsiffrorna.

Om man jämför tittarsiffrorna för ett program med tittarsiffrorna för alla program på samma kanal så märker man snabbt att, med få undantag, blir program som ligger över ca 90% av snittet blir förlängda. I fallet med Agents of S.H.I.E.L.D så är snittet just nu 125% Och då är inte de fantastiska tittarsiffrorna från hösten med i jämförelsen, utan endast siffror efter jul.

Så med en trolig, men inte officiell, förnyelse för en andra säsong är frågan hur säsongsavslutningen kommer att se ut. Kommer allting att knytas ihop i en fin liten säck, eller kommer det att sluta i en cliffhanger? Även det har vi svaret på, eftersom de båda serieansvariga nyligen sakt i en intervju med Hollywood Reporter att de kommer avsluta en del saker och hinta om andra. Och om det mot förmodan inte blir en andra säsong så kommer fansen att bli både upprörda och ledsna.

Vad gäller återkommsten av Agents of S.H.I.E.L.D till Kanal 5 så är fortfarande det officiella beskedet att den inte är schemalagd ännu. Dess gamla sändningstid, Torsdagar klockan 21:00 är upptagen fram till och med 7 Maj.