Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

25feb 14

Lång väntan på nya Agents of S.H.I.E.L.D avsnitt

Vi har tidigare spekulerat i att Agents of S.H.I.E.L.D skulle börja om den 13 Mars utifrån att tiden 21:00 på Torsdagar blir ledig då. Nu har Kanal 5 publicerat tablån för den dagen, men istället för Agents of S.H.I.E.L.D så kommer man då att visa Berg & Meltzer i Amerika.

Med den gamla tiden upptagen fram till mitten på Maj så kan det inte uteslutas att serien kommer att byta sändningstid, och då kan den egentligen börja sändas lite när som helst. Eller så behåller den samma tid och vi får vänta ända till sommaren på nya avsnitt. Kanal 5 har dessutom så sent som den 22 Februari inte uppgett något närmare besked än ”under våren” på sin Facebooksida.

Vad är då anledningen till att det dröjer innan vi får se nya avsnitt? Den främsta anledningen är kanske brist på nya avsnitt. Fastän Agents of S.H.I.E.L.D började om redan den 7 Januari i USA så var det bara för två avsnitt, som sedan följdes med 2 repriser. Inte blev det bättre i Februari, som visserligen inleddes med ett nytt avsnitt den 4 Februari men efter det har det varit 3 veckor av repriser eller andra program. Så, totalt sett 3 avsnitt har visats under Januari och Februari.

Det verkar dessutom som om det var känt bland kanalerna att det skulle vara långa uppehåll mellan de första avsnitten eftersom både Australien och UK, som under hösten sände avsnitten samma vecka som i USA, har väntat tills nu med att börja om efter juluppehållet. Och om du tycker väntan är olidligt lång så kan du glädja dig med att Pilotavsnittet nyss visades i Tyskland, och kommer till bland annat Nya Zeeland och Italien först i början av Mars.