Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

31okt 13

Recension: the Girl with the Flower Dress

I Hong Kong så försöker en enkel gatumagiker imponera på de förvipasserande med sina konster. Den skeptiska publiken är dock långt ifrån imponerad, och gåvorna uteblir. Fram till han frammanar en eldsflamma ur handflatan vill säga, då han väcker ett extra intresse från den mystiska kvinnan i blommig klänning. Och när hon följer med upp till lägenheten för en extraföreställning så känns det som om turen äntligen ska vända. Ända till det dyker upp män i brandsäkra dräkter vill säga.

Det känns att serien har börjat hitta fotfästet nu, efter några avsnitt som spretat åt alla möjligt samtidigt. Vi får återigen stämma bekantskapen med Centipede, och deras försök att skapa en supersoldat av Extremis, något som vi inte fått ta del av sedan Piloten. Och vi får svaret på våra första frågor, som vem det var Skye kontaktade i slutet på 0-8-4.

Men för varje svar vi får, ställs minst två nya frågor. Vem är den synske som står bakom Centipede? Har han kopplingar till någon av de andra vi mött, som Ian Quinn eller Vanchat? Hur många fler som Scorch finns det i S.H.I.E.L.D register? Hur kul är det inte att få återse Agent Blake från Item 47 nästa vecka?

Betyget blir: Väl Godkänt