Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

24okt 13

Recension: Eye-Spy

Sergels Torg, Stockholm. 20 män i identiska gråa kostymer, röda ansiktsmasker och silvergrå väskor vandrar över torget, och passerar en ung kvinna med slutna ögon. Det udda tåget fortsätter sedan ner i tunnelbanan, med den mystiska kvinnan i släptåg. Vem hon än är, så har hon förmågan att slå ut först belysningen i vagnen och sedan alla 20 männen i en vagn som är fullsatt. Vad hon vill ha? Deras väskor med diamanter.

Äckelfaktorn är hög i kvällens avsnitt, som utspelar sig i Stockholm och ett Vitryssland som delvis är förvillande likt svensk landsbygd. Men det jämnar ju ut sig genom att vad som ska föreställa insidan av ett svenskt tunnelbanetåg troligtvis är en kuliss i Hollywood.

Något som avsnittet saknar är däremot referenser till det övriga filmuniversumet, eller så missade jag dem. Däremot är det första gången som två avsnitt refererar till samma sak, nämligen Vanchat som både driver den gulag som Amador försvann i och som Agent Ward snor en chitauri nurallänk ifrån i början av piloten.

Slutligen är det svårt att sätta ett betyg på avsnittet, helt enkelt för att det inte känns som det finns något att sätta fingret på. Inget som sticker ut, varken bra eller dåligt, utan gediget hantverk rakt igenom.

Betyget blir: Godkänt