Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

07okt 13

Varför lever Coulson?

Hur kommer det sig att Phil Coulson leder Agents of S.H.I.E.L.D fastän han till synes fick en massiv och obotlig rubbning på hjärt-lungsystemet? Om man frågar Phil själv så kommer han svara att han höll andan i 8 sekunder (men det kändes mer som 40) och sedan återhämtade sig på Tahiti. Men som vi fick lära i pilotavsnittet så är det inte hela sanningen, och det är inte ens säkert att det är en större del av sanningen heller. Så därför har vi samlat en lista på de vanligaste teorierna.

Life Model Decoy. Phil Coulson dog verkligen, och är nu en robot som inte vet om att han är en robot. Tony Stark nämner dem flyktigt i Avengers, så vi vet att de redan existerar i Marvels filmuniversum. Det här är min personliga favoritteori.

Scarlet Witch. Den här teorin bygger på att cellisten som Coulson dejtade före Avengers skulle vara Scarlet Witch, som vi redan vet om kommer att vara med i Avengers: Age of Ultron. Joss Whedon har redan antytt att hon kommer att ha magiska krafter, och i serierna har hon återupplevt döda. Nackdelen är att Elizabeth Olsen verkar en trolig kandidat att spela rollen, och hur ska man förklara den stora åldersskillnaden?

Vision. Det här är egentligen en kombination av de två föregående teorierna, nämligen att Phil Coulson är Vision, en android som är nära förknippad med Scarlet Witch och skapades av... Just det, Ultron.

Doctor Strange. Den här bygger egentligen mest på att en stor skara fans verkligen, verkligen, Verkligen, vill ha en filmatisering av Doctor Strange. Med tanke på att en eventuell film inte blir av förrän i fas 3, under 2016-2017 så är det ett långt steg innan vi får möta honom igen.

Super Soldier. Tänk om anledningen till att Captain America är Coulsons stora idol eftersom han faktiskt var ung när Captain America fortfarande var aktiv under andra Världskriget? Teorin bygger på att han skulle i sin ungdom fått en injektion i ett försök att återskapa Erskines formel och därför åldras långsammare än andra, vilket även skulle förklara hans lugn och kampsportsfärdigheter som vi såg i A Funny Thing Happened on the Way to Thors Hammer. Frågan är dock varför man skulle behöva hålla det hemligt för honom?

Alternativa dimensioner. I serierna finns det en mängd olika dimensioner, och den nu levande agenten skulle kunna vara hämtad från en alternativ sådan. Återigen så förklarar det inte varför man måste hålla det hemligt för honom, och hela idén låter mest som en dålig bortförklaring av möjliga kontinuitetsproblem.

Utomjordingar. I serierna finns den utomjordiska rasen Skrull som kan byta utseende, och teorin säger att Coulson skulle vara en av deras agenter, och skulle kunna förklara hans lugn och kampkunskaper. Återigen så erbjuder inte teorin någon möjlig förklaring om varför man måste hålla det hemligt för honom.

Valhall. Eftersom han blev dödad i strid av Loke så skulle han automatiskt ha kommit till Valhall när han dog, och där på något vis återfått sin levande form. Det här känns dock som en väldigt vag teori, som jag inte tycker håller för någon närmare inspektion.