Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

03okt 13

Recension: Pilot

I pilotavsnittet så får vi först möta den arbetslösa och frånskilda fadern Michael Peterson som är ute på stan med sin son, när plötsligt ett hus exploderar på andra sidan gatan. Och när någon ropar på hjälp där inifrån måste han hjälpa till, på sitt egna sätt. Vilket orsakar en del onödig uppmärksamhet.

Som alla pilotavsnitt så är det mycket som ska förklaras på kort tid, vilket gör att saker och ting mest skippas förbi på vägen till nästa viktiga sak. Känslan är ändå att pilotavsnittet skulle må bättre av att få ytterligare en timme på sig för att förklara saker, för här dyker det upp saker som aldrig får sin förklaring.

Det är även bra att veta att Joss Whedon inte tappat sin känsla för lätt surrealistisk humor, och det finns nästan inte någon replik som inte skulle platsa på en citatsamling.

Betyget blir: Godkänd