Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

11sep 13

Den officiella beskrivningen av pilotavsnittet

Marvel har lagt upp en officiell beskrivning av pilotavsnittet, och tillsammans med den även en komplett lista med medverkande och deras roller. Mer om det senare, först handlingen.

Det är strax efter slaget om New York, och nu när förekomsten av superhjältar och utomjordingar har blivit allmän kännedom försöker världen komma till rätta med denna nya verklighet. Agent Phil Coulson är tillbaka i full aktion och har fått nys om en mystisk grupp som kallas The Rising Tide. För att kunna spåra denna dunkla fiende så samlar han en liten, speciellt utvald, grupp av agenter från den globala brottsbekämpande organisationen S.H.I.E.L.D (Strategic Homeland Intervention Enforcement and Logistics Division). Gruppens första uppdrag är att försöka spåra en vanlig man som har fått extraordinära krafter. Krafter som kan ha förödande konsekvenser.

Förutom J. August Richards, som vi sett i hoppa från brinnande byggnader i trailern, kommer en annan gammal bekantskap att dyka upp i form av Ron Glass, som vi senast såg i Firefly. Och så Cobie Smulders som agent Maria Hill såklart. Sedan har vi fått reda på att J. August Richards karaktär går under namnet Mike Peterson, vilket är ett relativt okänt namn i seriekretsar, och inte Luke Cage eller liknande som en del spekulerat i.