Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

31okt 13

Recension: the Girl with the Flower Dress

I Hong Kong så försöker en enkel gatumagiker imponera på de förvipasserande med sina konster. Den skeptiska publiken är dock långt ifrån imponerad, och gåvorna uteblir. Fram till han frammanar en eldsflamma ur handflatan vill säga, då han väcker ett extra intresse från den mystiska kvinnan i blommig klänning. Och när hon följer med upp till lägenheten för en extraföreställning så känns det som om turen äntligen ska vända. Ända till det dyker upp män i brandsäkra dräkter vill säga.

30okt 13

Ett tredje klipp från Girl in the Flower Dress

Både måndagen och gårdagen bjöd på ett klipp från veckans avsnitt av Agents of S.H.I.E.L.D – Girl in the Flower Dress. Vi kan väl inte vara sämre idag? Tänkte väl det...

29okt 13

Ingen vila för Agents of S.H.I.E.L.D

Den här veckan tar Agents of S.H.I.E.L.D paus i USA, med en repis av piloten. Anledningen att man tar paus är helt enkelt för att man ska hinna med att spela in nya avsnitt. Det tar vanligtvis ca 8 dagar att spela in ett avsnitt, och sedan ska det redigeras, ljudmixas och slutföra alla specialeffekter. Och i fallet med Agents of S.H.I.E.L.D så är den ju en del effekter som ska renderas, för att inte tala om att det är en av få tv-serier som har en hel orkester som musik varje vecka.

29okt 13

Ny dag, nytt klipp från Girl in the Flower Dress

I går visade vi början på veckans avsnitt av Agents of S.H.I.E.L.D, Girl in the Flower Dress. Och idag kan vi ju inte vara sämre, eller hur?

28okt 13

Klipp från Girl in the Flower Dress

Måndag betyder som vanligt ett klipp från veckans avsnitt av Agents of S.H.I.E.L.D – The Girl in the Flower Dress. Om du inte är rädd för eventella spoilers så kan du se början nu, och resten på Torsdag klockan 21:00 på Kanal 5.

27okt 13

Trailer för Agents of S.H.I.E.L.D - Girl in the Flower Dress

En gäckande flicka i blommig klänning kan vara nyckeln till mysteriet som för agent Coulson och hans team till Asien för att rädda en ung man med ovanliga och farliga krafter. Samtidigt har Skye en hemlighet som hotar hela teamet just när de behöver henne som mest.

25okt 13

Zloda, Vitryssland, är egentligen Uppsala

Tyckte du att kyrkan som i avsnitt 4, Eye-Spy, uppges stå i Zloda, Vitryssland, kändes bekant så har du helt rätt. Som Uppsala Nya Tidning rapporterar är det egentligen domkyrkan i Uppsala som visas i bild. Och ifall du inte litar på dem, så kan du se själv på Google Maps varifrån det är filmat.

24okt 13

Recension: Eye-Spy

Sergels Torg, Stockholm. 20 män i identiska gråa kostymer, röda ansiktsmasker och silvergrå väskor vandrar över torget, och passerar en ung kvinna med slutna ögon. Det udda tåget fortsätter sedan ner i tunnelbanan, med den mystiska kvinnan i släptåg. Vem hon än är, så har hon förmågan att slå ut först belysningen i vagnen och sedan alla 20 männen i en vagn som är fullsatt. Vad hon vill ha? Deras väskor med diamanter.

24okt 13

Missa inte påskägget i kvällens avsnitt

Enligt uppgifter från Ming-Na Wen, som spelar Melinda May, så ska det finnas ett påskägg i kvällens avsnitt, Eye-Spy.

23okt 13

Ytterligare klipp från avsnitt 4 av Agents of S.H.I.E.L.D

I måndags kunde du se ett klipp från veckans avsnitt, och om du inte kan vänta till när avsnittet sänds i morgon så bjuder vi nu inte på ett, utan TVÅ ytterligare klipp. Som vanligt vill vi varna för eventuella spoilers i klippen.

22okt 13

Möt Bear McCrearys medhjälpare

Vi har tidigare följt kompositören Bear McCreary under en vanlig vecka, och nu får vi möta personerna på andra sidan telefonen, nämligen de övriga medlemmarna i Bear McCrearys musikteam.

21okt 13

Klipp från Agents of S.H.I.E.L.D i Stockholm

Som ni säkerligen kommer ihåg så filmade Agents of S.H.I.E.L.D i Stockholm tidigare i höst (och om du var ute i tid kunde du arbeta som statist också), och nu har det äntligen blivit dags för avsnittet att sändas på Kanal 5. Kan du inte vänta till dess så bjuder vi här på ett klipp från avsnittet.

19okt 13

Clark Gregg hos Larry King

Clark Gregg var tidigare på besök på Larry King Now, där han bland annat svarade på frågor från tittarna bland annat om vad han vet om Coulsons återuppståndelse, om de övriga Avengers vet om att han lever, och en hel del andra frågor.

18okt 13

En vanlig dag i Bear McCrearys komponerande

Bear McCreary är kompositören för Agents of S.H.I.E.L.D, och en hel del andra serier, och varje vecka videobloggar han om komponerandet. Den här veckan svarar Bear McCreary på frågan hur en vanlig arbetsdag ser ut.

17okt 13

Recension: The Asset

En öde landsväg någonstans i Oregon, Mack kör sin lastbil och livet är som det ska. Inte ens vägtullare med behov av en dusch och lite hyfs kan förstöra en bra dag. Speciellt inte när man har två skåpbilar som hjälper en att hålla lasten säker. Tills en osynlig kraft skickar allting flera hundra meter upp i luften vill säga.

16okt 13

Agents of S.H.I.E.L.D inte längre Declassified

De två tidigare onsdagarna har vi kunnat visa bonusserien Declassified, men som en del av er kanske har märkt så är dessvärre den serien numer regionlåst även för stationära datorer så att vi i Sverige inte kan ta del av den. Om den kommer att bli tillgänglig på något annat sätt återstår att se.

14okt 13

De tre första minuterna av avsnitt 3, The Asset

Om du tycker det är länge till på torsdag klockan 21 på Kanal 5, så bjuder vi nu på de tre första minuterna av Agents of S.H.I.E.L.D avsnitt 3, The Asset. Som vanligt vill vi varna för eventuella spoilers.

13okt 13

Rapport från NYCC

I helgen så har det varit Comic-Con i New York. Förra året bjöds vi på den goda nyheten att Clark Gregg skulle vara med i piloten, så fastän Agents of S.H.I.E.L.D skulle få sin egen panel är det ingen som förväntar sig nyheter på riktigt den nivån.

11okt 13

Bear McCreary bloggar om avsnitt 2

Kompositören Bear McCreary fortsätter att skriva hur han komponerar musiken på sin blog. Varning för spoilers om du inte redan sett avsnittet.

10okt 13

Recension: 0-8-4

I avsnitt två är det dags att bege sig till Perus djungler i jakt på en 0-8-4, eller vi-har-ingen-aning-om-vad-det-är. Senast en sådan dök upp visade det sig vara en hammare. Den här gången visar det sig vara något mystiskt i ett över 500 år gammalt tempel, drivet av tesserakt-energi. Och är det där spår av tysk ingenjörskonst?

10okt 13

Agents of S.H.I.E.L.D får en full säsong

Efter en mycket imponerande start i USA, där den är i delad ledning i tittartoppen fastän tittarsiffrorna har dalat, tillsammans med fantastiska tittarsiffror i bland annat Kanada, Storbritannien och Australien har ABC idag annonserat att de utökar den första säsongen från 13 till 22 avsnitt. Det är den första av höstens nya serier som ABC förlänger till en full säsong.

09okt 13

Agents of S.H.I.E.L.D Declassified, avsnitt 2

Imorgon sänds avsnitt 2, 0-8-4, på Kanal 5 klockan 21:00 och varför inte värma upp med ett nytt avsnitt av Agents of S.H.I.E.L.D Declassified.

08okt 13

Säkerhetsbroschyr för bussen

Du har väl läst säkerhetsbroschyren för bussen? Jag har en känsla av att det kan behövas inom en nära framtid.

07okt 13

Varför lever Coulson?

Hur kommer det sig att Phil Coulson leder Agents of S.H.I.E.L.D fastän han till synes fick en massiv och obotlig rubbning på hjärt-lungsystemet? Om man frågar Phil själv så kommer han svara att han höll andan i 8 sekunder (men det kändes mer som 40) och sedan återhämtade sig på Tahiti. Men som vi fick lära i pilotavsnittet så är det inte hela sanningen, och det är inte ens säkert att det är en större del av sanningen heller. Så därför har vi samlat en lista på de vanligaste teorierna.

06okt 13

Klipp från avsnitt 2, 0-8-4

Ny vecka, nytt avsnitt av Agents of S.H.I.E.L.D. Med nya avsnitt kommer även... ett nytt klipp, så se, njut och beskåda resten av avsnittet på Torsdag klockan 21.

04okt 13

Klar vinnare i tittarkampen mellan Agents of S.H.I.E.L.D och Vikings

Tittarkampen mellan Agents of S.H.I.E.L.D på Kanal 5 och Vikings på TV4 blev inte så jämn som vi hoppats, utan siffror från MMS visar att det finns en klar vinnare: Vikings med 696 000 tittare slog Agents of S.H.I.E.L.D 223 000 med god marginal. De goda nyheterna i sammanhanget är dock att Agents of S.H.I.E.L.D var Kanal 5s mest sedda program under Torsdagen.

03okt 13

Recension: Pilot

I pilotavsnittet så får vi först möta den arbetslösa och frånskilda fadern Michael Peterson som är ute på stan med sin son, när plötsligt ett hus exploderar på andra sidan gatan. Och när någon ropar på hjälp där inifrån måste han hjälpa till, på sitt egna sätt. Vilket orsakar en del onödig uppmärksamhet.

02okt 13

Möjliga svenska tittarsiffror för piloten

I USA så var pilotavsnittet en tittarsuccé, med en snabbrating på 4.7 och en ännu mer imponerande rating på 6.48 när man inkluderar alla som sett avsnittet i efterhand inom 3 dagar efter att det sändes. Och i Kanada var succén om möjligt ännu större, där tittarsiffrorna var de högsta för ett pilotavsnitt sedan 2004. Slutligen så var pilotavsnittet den mest sedda piloten i år i Storbritannien.

01okt 13

Agents of S.H.I.E.L.D Declassified, avsnitt 1

Följ medan bakom kulisserna med Agents of S.H.I.E.L.D Declassified. Det kommer att varje vecka bjuda på previews av kommande avsnitt, recensioner, intervjuer med skådespelare, interaktion med tittarna, kanske till och med tårta.